M1 PENGEFORSYNINGSARM: BITCOIN OVERTAKER 23 LAND I 2020 ALLE

2020 vil gå inn i historien av forskjellige grunner. Mens pandemien var i sentrum, har fremveksten av Bitcoin, stimulansepenger og enestående utskrift av fiatpenger vært viktige temaer økonomisk.

Ballongeffekten av nasjonale valutaer som trykker fiatpenger for å kompensere for pandemien, førte til at den globale M1-pengemengden ekspanderte eksponentielt. Til tross for dette har imidlertid Bitcoin sin rangering i den totale M1-pengemengden økt betydelig, fra rang 34 til 13. plass bak Taiwan, Sveits og Canada. Her er hvorfor denne figuren er så viktig for fremtiden for den aller første kryptovalutaen.

BITCOIN M1 PENGEFORSYNING I NÆRHETENE TOPP TID AV NASJONEN, US DOLLAR I FEILSØK

Fra ødeleggelsen av tidligere pandemier og økonomiske kollapser har det kommet noen av de største forandringene kjent for menneskeheten. Ofte skaper disse store livshendelsene fremveksten av teknologier som for alltid forandrer verden.

Det samme kan skje i 2020, ettersom verden har våknet for det faktum at regjeringen mishandler pengepolitikken samtidig som de har innsett at Bitcoin er den vanskeligste formen for penger ennå.

Hver nye runde med stimulansepenger har fått M1-pengemengden globalt til å skyte i været. Bare i USA har M1-pengemengden vokst fra 4 billioner til nesten 7 billioner i 2020.

M1 pengemengde gjenspeiler all valuta og mynter i omløp, sammen med eventuelle innskudd over natten. USA er sjefen da dollar forblir den globale reservevalutaen, men nå som Bitcoin har hoppet totalt 21 rangeringer i 2020 alene – selv mens andre land også skriver ut penger – viser at kryptovalutaen snart vil være varm på greenbackens hale .

Bitcoin er nå foran Nederland, India og Sverige, og følger tett etter Taiwan, Sveits og Canada. På et tidspunkt var den nederlandske gulden også en global reservevaluta, men falt fra nåde da nye supermakter dukket opp.

Den amerikanske dollaren er på sitt svakeste punkt ennå takket være pandemien, og det kan føre til at valutaen blir trakassert i fremtiden. Inntil da er det et våpenkappløp at Bitcoin har en reell sjanse til å vinne, mot Kina, USA selv og resten av den globale fiatverdenen.

Mye av samtalen om Bitcoin har nylig vært relatert til markedsverdien og sammenlignet den med slike som VISA og banker. Men i stedet bør kryptoentusiaster sammenligne Bitcoin med nasjonale valutaer.